Dyniowe curry
Dyniowe curry jest daniem , które przygotujesz w 15 min. Szybkie, proste, smaczne i lekkostrawne. Można je zjeść nawet po wieczornym treningu.
Składniki:
1kg dyni obranej i pokrojonej w kostkę
1 duża puszka mleka kokosowego
2 łyżki zielonego groszku
pęczek zielonej kolendry
1 szalotka
1 łyżka oliwy
po 1 łyżeczce zielonej i czerwonej pasty curry
2 łyżki skrobi kukurydzianej
Przygotowanie:
Dynię gotować w mleku kokosowym ok. 10 min. Powinna być lekko twarda i się nie rozpadać. Dodać groszek, pokrojona i duszoną na oliwie szalotkę, pastę curry i skrobię wymieszaną z odrobina wody. Dodając skrobię mieszać aby nie powstały grudki. Na koniec dodać posiekaną kolendrę. Podawać z ryżem jaśminowym.
Smacznego 🙂