Dyniowe curry

Dyniowe curry jest daniem , które przygotujesz w 15 min. Szybkie, proste, smaczne i lekkostrawne. Można je zjeść nawet po wieczornym treningu.

Składniki:

1kg dyni obranej i pokrojonej w kostkę

1 duża  puszka mleka kokosowego

2 łyżki zielonego groszku

pęczek zielonej kolendry

1 szalotka

1 łyżka oliwy

po 1 łyżeczce zielonej i czerwonej pasty curry

2 łyżki skrobi kukurydzianej

Przygotowanie:

Dynię gotować w mleku kokosowym ok. 10 min. Powinna być lekko twarda i się nie rozpadać. Dodać groszek, pokrojona i duszoną na oliwie szalotkę, pastę curry i skrobię wymieszaną z odrobina wody. Dodając skrobię mieszać aby nie powstały grudki. Na koniec dodać posiekaną kolendrę. Podawać z ryżem jaśminowym.

Smacznego 🙂