Placki z cukini
Placki z cukini są proste w przygotowaniu. Doskonała propozycja na szybki obiad dla zapracowanych.
Składniki:
dwie nieduże cukinie
odrobina soli himalajskiej
pieprz
koperek
1 łyżka płatków owsianych górskich
2 łyżki mąki z cieciorki
1 łyżka mąki gryczanej
1 jajko
olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie:
Cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić, odstawić na chwilę aby puściły sok. Przecisnąć przez gazę aby pozbyć się nadmiaru płynu.
Dodać posiekany koperek, pieprz, jajko, płatki i mąki. Wymieszać. Smażyć niewielkie placuszki na rozgrzanym oleju. Odsączać na ręczniku papierowym.
Podawać z dipem czosnkowym na bazie jogurtu greckiego.
Smacznego 🙂