Gulasz warzywny z cieciorką
Gulasz warzywny z cieciorką.
Składniki:
2 bakłażany
2 duże pomidory malinowe
1 czerwona cebula
5 ząbków czosnku
1 papryka żółta
1 papryka czerwona
1 szklanka ugotowanej cieciorki
oliwa z oliwek
po szczypcie soli, kuminu, kolendry, pieprzu i ziół prowansalskich
1 łyżeczka kurkumy
natka pietruszki do posypania
Przygotowanie.
Bakłażany pokrój w kostkę, posyp solą i odstaw na kilka minut. Cebule i paprykę pokrój w kostkę. Bakłażany odsącz z soku i duś na oliwie z cebulką, papryką i cieciorką. Dodaj zmiażdżone ząbki czosnku. Zblanszowane pomidory , obierz ze skórki i pokrojone w kostkę dodaj do reszty warzyw. Całość dopraw przyprawami i duś około 10 minut.
Przed podaniem ozdób danie natką pietruszki.