Gulasz warzywny z cieciorką

     

Gulasz warzywny z cieciorką.

Składniki:

2 bakłażany

2 duże pomidory malinowe

1 czerwona cebula

5 ząbków czosnku

1 papryka żółta

1 papryka czerwona

1 szklanka ugotowanej cieciorki

oliwa z oliwek

po szczypcie soli, kuminu, kolendry, pieprzu i ziół prowansalskich

1 łyżeczka kurkumy

natka pietruszki do posypania

Przygotowanie.

Bakłażany pokrój w kostkę, posyp solą i odstaw na kilka minut.  Cebule i paprykę pokrój w kostkę. Bakłażany odsącz z soku i duś na oliwie z cebulką,  papryką i cieciorką.  Dodaj zmiażdżone ząbki czosnku. Zblanszowane pomidory , obierz ze skórki i pokrojone w kostkę dodaj do reszty warzyw. Całość dopraw przyprawami i duś około 10 minut.

Przed podaniem ozdób danie  natką pietruszki.